Concerti - Agenda

 

QAMM mag zich verheugen in een gestaag groeiend aantal concerten. Zie hieronder een deel van onze agenda en de hoogtepunten tot nu toe.

 

8 september 2019, Kasteel Heeswijk

 

In Kasteel Heeswijk brengen wij opnieuw ons programma met speciale aandacht voor de Siciliana. Met werken van Monteverdi, Alessandro Scarlatti, Händel, Vivaldi en tot slot een feestelijke cantate van Buxtehude. Twee werken van Hildegard von Bingen, gezongen door Anne Marie, waarbij ze zichzelf op haar Romaanse harp begeleidt.

 

Aanvang: 12 uur

 

Oosterbeek, Remonstrantse Kerk, 24 februari 2019

 

Een sfeervol concert in de Remonstrantse Kerk in Oosterbeek, met speciale aandacht voor die prachtige melancholieke dans, de Siciliana.

 

Hemmen, Hervormde Kerk, 16 september 2018

 

In het kader van het - vooral beeldende - kunstfestival "Wereldwijd de Heerlijkheid" in het dorpje Hemmen speelden en zongen wij voor een volle kerk. Eigenlijk is dit de kapel van deze Heerlijkheid. Het publiek wist ons afwisselende, anderhalf uur durende, programma zeer te waarderen.

 

 

Doetinchem, 10 augustus 2018

 

In een overvolle Driekoningenkapel was het publiek erg enthousiast over een afwisselend en zorgvuldig opgebouwd programma, met muziek van Hildegard von Bingen, Purcell, Buxtehude, Pepusch, Händel, Vivaldi en Telemann.

Oosterbeek, 26 november 2017

 

Een gevarieerd programma, met vooral werken uit de hoog- en laatbarok. Van Purcell en Buxtehude tot Vivaldi en Telemann. Laatstgenoemde verdiende een prominente rol in het programma vanwege het feit dat het dit jaar 250 jaar geleden is dat hij - in zijn tijd beroemder dan Bach - gestorven is.

Anne Marie debuteerde op haar Romaanse harp; ze begeleidde Marèl bij een folia, Faronel’s ground en zichzelf bij twee liederen uit de 12e eeuw van Hildegard von Bingen.

Lathum, 3 februari 2017

 

Een geslaagd avondconcert voor een volle Lathumse kerk.
We waren erg blij met onze eerste uitvoering van de cantate "Singet dem Herrn ein neues Lied” van Dietrich Buxtehude.

 

 

 

Voorhout, 27 oktober 2016

 

Voor de CNV-sectorgroep Gepensioneerden rayon Groene Hart gaven wij een concert op hun jaarlijkse bijeenkomst. Het werd opnieuw een gevarieerd programma, rekening houdende met deels een publiek dat nog niet of nauwelijks met ons repertoire bekend was (besloten concert).

 

 

Doetinchem, Catharinakerk, juli 2016

 

In de grote akoestiek van de Catharinakerk weerklonk muziek van 1600 tot 1750 uit Italië en Engeland. En uit Duitsland de Bach-aria ‘Höchster, was ich habe’ uit Cantate BWV 39.

 

Elst, 21 april 2016

 

Voor de CNV-sectorgroep Gepensioneerden rayon Achterhoek, rayon Nijmegen/Maas/Waal en rayon Veluwe/Midden- en Zuidwest Gelderland speelden wij op hun jaarlijkse bijeenkomst een uitgebreid middagconcert. Een aantal van de mensen maakten voor het eerst kennis met barokmuziek en ze waren laaiend enthousiast.

 

Oosterbeek, april 2016

 

Het programma omvatte pastorale cantates van Scarlatti, Pepusch en Händel, liederen van Monteverdi, Merula en Lassus en blokfluitsonates van Handel en Parcham.

Ellecom, januari 2016

 

Op een feest in de stijl van William Shakespeare verzorgden wij de omlijsting. Er werd ook gedanst op QAMM-muziek met blokfluit en slagwerk (Afrikaanse trommel en triangel).

 

Doetinchem, Driekoningenkapel, juli 2015

 

Op deze zomeravond, 25 juli 2015, gaf QAMM in de prachtig klinkende Driekoningenkapel in Doetinchem een concert met:

 

 - liederen van Frescobaldi, Merula en Purcell

 - pastorale cantates van Alessandro Scarlatti en Pepusch

 - blokfluitsonates van Paolo Cima en Händel

Sommelsdijk en Geervliet, maart 2015

 

QAMM gaf twee concerten op de Zuid-Hollandse eilanden; in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk en in de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet, een prachtige kerk met een hele mooie akoestiek.

Oosterbeek, april 2014

 

We kregen veel enthousiaste reacties na afloop van dit concert in de Remonstrantse Kerk in Oosterbeek, 6 april 2014.

 

We hadden pastorale cantates van Pepusch en Händel en liederen en instrumentale stukken van Frescobaldi en Purcell op het programma staan.

Zomer 2012, onze start

 

Op 18 augustus 2012 in de bloedhitte bij een verjaardagsfeest in Oosterbeek.

 

Op 14 september 2012 in Bakkeveen, Friesland, bij een verjaardagsfeest, annex symposium.

Prinses Christina Concours 2012

 

Marèl nam op 4 februari 2012 deel aan het prinses Christina concours in Enschede. Quintijn begeleidde haar bij een sonate van Telemann. Hoewel ze niet tot de finale doordrong, had ze een uitstekende beoordeling van de jury.

 

Gegevens versturen...

Er is iets misgegaan...

YOU'RE ON THE LIST!

© 2016 - QAMM.